Nederlandse Ambassade in Oslo, Noorwegen

Nieuws

1 t/m 10 van 117

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Vragen over late stembiljetten

De eenheid verantwoordelijk voor stembiljetten in het buitenland, unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag, heeft de afgelopen dagen meerdere vragen van kiezers buiten Nederland gekregen over hun stembiljet. Hieruit leiden we af dat er vragen leven over de procedure. De unit Verkiezingen licht een en ander hieronder toe.

2 Tweede Kamer verkiezingen: Stem op tijd!

Als u zich heeft geregistreerd en u heeft stembescheiden van de Gemeente Den Haag ontvangen, kunt u stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen op woensdag 15 maart 2017.

3 Heeft u voor de Kerst een nieuw reisdocument of identiteitskaart nodig?

Maak dan voor uiterlijk 5 december een afspraak via het afsprakensysteem op de website van de ambassade.

4 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

5 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

6 Regionale ecosystemen voor innovatie centraal tijdens WIRE 2016

De Week of Innovative Regions in Europe (WIRE) 2016 gaat op 8 juni van start. Deze conferentie van de Europese Commissie is dit jaar in Eindhoven. Centraal staat de opzet van regionale ecosystemen die open innovatie en nauwe samenwerking moeten bevorderen.

7 Fietsseminar Oslo: het bedrijfsleven op de fiets

Een fietstocht met een variatie van normale fietsen, bakfietsen, fietstaxi’s en deelfietsen vormde de start van het fietsseminar op 2 mei. De tocht startte bij het gemeentehuis (Rådhus) van Oslo en liep via het gemeentehuis van de gemeente Bærum naar het hoofdkantoor van Telenor in Fornebu. Onder andere de Deense- en de Nederlandse ambassadeur in Noorwegen en de wethouder transport en milieu van de gemeente Oslo fietsten mee over het drukst befietste pad van Oslo (en Noorwegen).

8 Dodenherdenking 2016

Op 4 mei vond de jaarlijkse Dodenherdenking plaats bij de Nederlandse oorlogsgraven op Vestre Gravlund in Oslo. Zoals elk jaar waren er vele tientallen Nederlanders verzameld om alle Nederlandse oorlogsslachtoffers sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Ambassadeur Bea ten Tusscher sprak de aanwezigen toe, waarna 2 minuten stilte volgde.

9 Uitnodiging Dodenherdenking 2016

Nederlands ambassadeur Bea ten Tusscher nodigt u uit om op maandag 4 mei de Nationale Dodenherdenking in Oslo bij te wonen.

10 In the Northern (spot)lights

Voor ondernemers die zaken (willen gaan) doen in Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, Estland, Letland en Litouwen, organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO.nl) bijeenkomsten op woensdag 25 mei in Eindhoven en op donderdag 26 mei in Rotterdam.