Nederlandse Ambassade in Oslo, Noorwegen

Regionale ecosystemen voor innovatie centraal tijdens WIRE 2016

De Week of Innovative Regions in Europe (WIRE) 2016 gaat op 8 juni van start. Deze conferentie van de Europese Commissie is dit jaar in Eindhoven. Centraal staat de opzet van regionale ecosystemen die open innovatie en nauwe samenwerking moeten bevorderen.

WIRE 2016 brengt ruim 400 beleidsmakers en vertegenwoordigers van nationale en regionale overheden, kennisinstellingen en ondernemingen uit heel Europa bijeen. Zij bespreken hoe Europees beleid onderzoek en innovatie op regionaal niveau kan stimuleren en helpen financieren, tot 2020 en daarna.

Openingsconferentie

Om wereldwijd beter te kunnen concurreren, moet Europa technologie een steviger basis in de regio’s geven. Hoe kan dit het beste, en wat is daarvoor nodig? Deze vragen komen aan de orde tijdens de openingsconferentie op donderdag 9 juni van 9:30 tot 11:00 uur.

De discussie gaat onder meer over de veranderende rol van maatschappelijke gezagsdragers, de impact van economische en technologische ontwikkelingen, de behoefte aan flexibele samenwerkingsvormen en de noodzaak migranten en vluchtelingen op te nemen in de regionale economie.

De sprekers/panelleden zijn:

  • Wim van de Donk, Commissaris van de Koning, Provincie Noord-Brabant
  • Robert-Jan Smits, directeur-general Onderzoek & Innovatie, Europese Commissie
  • Lambert van Nistelrooij, lid Europees Parlement, Europese Volkspartij
  • Ad van Berlo, R&D-manager, Smart Homes