Nederlandse Ambassade in Oslo, Noorwegen

Zakendoen met Noorwegen

Noorwegen is geen lid van de Europese Unie (EU), maar wel van de Europese Economische Ruimte (EER). Dit is een belangrijk gegeven als u van plan bent met Noorwegen zaken te doen. 

Is dit uw eerste kennismaking met export naar het buitenland? Kijk dan ook eens op de website Internationaal Ondernemen over dit onderwerp. De website van het Ministerie van Economische Zaken dat zich speciaal richt op ondernemend Nederland.

De informatie op deze pagina's geeft u een overzicht over de belangrijkste regels die gelden in Noorwegen, maar het blijft uw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u aan de regelgeving voldoet. De ambassade aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten of omissies.

De ambassades zijn uw toegangspoort tot de veelzijdige Noordse regio. Maak gebruik van onze kennis en netwerken.

Op deze pagina vindt u links naar websites die handig kunnen zijn bij het doen van zaken in Noorwegen of het opstarten van een bedrijf in Noorwegen.

Noorwegen is geen lid van de Europese Unie, maar wel van de Europese Economische Ruimte (EER). Dit betekent dat vrijwel alle producten zonder importheffingen naar Noorwegen kunnen worden geïmporteerd. Een uitzondering hierop vormen de land-en tuinbouwproducten die buiten het EER akkoord vallen.

De Nederlandse en de Noorse mentaliteit verschillen over het algemeen niet heel erg van elkaar. Er zijn vele raakvlakken waardoor het onderlinge contact vaak soepel verloopt. Toch kan het in het zakelijk verkeer handig zijn om een aantal dingen in gedachten te houden.

Om in contact te komen met mogelijke nieuwe samenwerkingspartners of klanten is het bezoeken van een beurs waar ook ter wereld een goede start. Dit geldt ook voor Noorwegen.